fbpx
Meteen naar de inhoud

Pour les petits

Voed je je kleine spruit op in het Frans en zoek je een Franstalige activiteit als extra trigger? Of wil je je zoon of dochter al op jonge leeftijd kennis laten maken met de Franse taal? Dan is ‘Les mercredis / les samedis pour les petits’ jouw go-to. Deze buitenschoolse activiteit is gericht op kinderen tussen 2,5 en 8 jaar en benadert diverse thema’s binnen hun eigen leefwereld.

Elke woensdag- of zaterdagnamiddag dompelen we de allerkleinsten onder in variërende contexten waar ze met elkaar Frans spreken. Niet via schoolse ‘lessen Frans’ (want op school zitten, doen ze al genoeg), maar spelenderwijs en dat telkens op gezellige locaties waar de kinderen zich geborgen voelen. En tijdens de vakantie? Dan zijn er onze kampjes!

Pendant les vacances

Dankzij onze kampjes blijven les petits ook tijdens de vakantie in contact met de Franse taal. Tijdens onze kampen werken we steeds rond een thema. Van emoties, de seizoenen tot reis rond de wereld en nog zoveel meer. Op die manier leren de kinderen verschillende belangrijke vaardigheden, zoals spreken met en luisteren naar elkaar, en maken ze kennis met de wondere wereld rondom zich.

‘Folie pendant les vacances’ vindt altijd plaats in niet-schoolse omgevingen. We gaan steeds op zoek naar mooie en gezellige locaties. Op die manier kunnen de kinderen zich helemaal ontspannen en spelenderwijs Frans leren.

Cours privés

Tijdens de privélessen gaan we altijd spelenderwijs aan de slag. Kinderen zitten al voldoende op school en dus we vinden het belangrijk om de kinderen plezier te laten beleven tijdens deze lessen. We kies steeds voor thema’s die aanleunen bij de leefwereld van de kinderen. Zo kan dit bv. een kookles zijn, spelletjes om woordenschat te verwerven, knutselen rond een bepaald thema, liedjes, enz. We hechten veel belang aan het creëren van een veilige en gezellige leeromgeving. Er wordt enkel Frans gesproken tegen de kinderen zodat het voor hen lijkt alsof we geen Nederlands kunnen. Ervaring leert ons dat kinderen dan nog meer hun best doen om zich verstaanbaar te maken waardoor ze sneller zinnen leren maken in het Frans. Voor de privé lessen hangen de prijzen af van het aantal kinderen en van het aantal lessen dat er genomen wordt. Indien gewenst kan er dus privé les genomen worden in een groepje met bijvoorbeeld neefjes, nichtjes, vriendjes, … Er is een maximum van 4 kinderen per groep. De leeftijden hoeven hier niet dezelfde te zijn. De lessen kunnen tijdens de week plaatsvinden (na school) of op zaterdagvoormiddag. De lessen gaan door in Gent.

À l’école

Ben je met jouw school op zoek naar een leuke workshop waarbij de kinderen op een speelse manier in contact komen met de Franse taal? Dan ben je bij Francofolie aan het juiste adres. Wij komen met veel plezier langs op jouw school om de kinderen een onvergetelijk en leerrijk moment te laten beleven. We organiseren ook zomerkampen in samenwerking met scholen. Voor meer specifieke info kan je ons steeds contacteren.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste evenementen